Szo, szept. 30, 2023
Megalakult a BITE
 
  1. július 18.-án tartotta alakuló ülését a Bogyiszlói Idegenforgalmi és Turisztikai Egyesület, rövidített nevén a BITE.
Az egyesületet többségében a 3 éve a Magyar Ízek Utcáján együtt dolgozó bogyiszlóiak alapították. Az egyesület elnöke Földesi Éva lett, az egyesület felügyelő bizottságának tagjai: Szűcs Gáborné, Révész Amália és Tóth Adrienn.
Az egyesület alapító tagjai: Bálint Gábor, Fogol István, Földesi Éva, Lénárt Sándor, Révész Amália, Szűcs Anna, Szűcs Gábor, Szűcs Gáborné, Szűcs Krisztián, Tóth Adrienn, Tóth István, Valdraf József, Valdrafné Verebi Ildikó, Varga Dalma
Minden csatlakozni vágyó vendáglátó helyet, turisztikai szervezetet, pártoló tagot szívesen fogad a lelkes csapat.
Az alapító tagok változó összetételben, kezdetekben Streer Tamásné vezetésével 2016 óta képviselik az augusztus 20.-ára szervezett budapesti gasztronómiai fesztiválon Bogyiszlót.
Az egyesület célja Bogyiszló idegenforgalmi és turisztikai fejlesztésnek elősegítése, a lakosság, az Önkormányzat és a vállalkozók turisztikai tevékenységének összehangolása, a piaci marketingmunka támogatása, az idegenforgalmi adatok gyűjtésével, azok elemzésével, értékelésével, a piac szereplői közti jobb információáramlás és együttműködés biztosításával. Az egyesület külön elérendő célja a falu idegenforgalmi és turisztikai értékeinek országszerte történő bemutatása különös figyelmet fordítva a helyi természeti értékekre és a helyi gasztronómiára. Aktív, támogatói részvétel a helyi kulturális élet fellendítésében, színesebbé tételében akár saját szervezésű programokkal is.
Az idei évben a kialakult járványhelyzet miatt elmaradt a Magyar Ízek Utcája gasztronómiai rendezvény. A csapat lelkesen készül a jövő évre.
Bogyiszlón maradva az ide nyáron a BITE két alkalommal is ebédet készített a bogyiszlói táborozó gyerekeknek és készül a csapat az idei bogyiszlói adventre, ahol ismét megvendégeli majd a lakosságot.              
                                                                                                                                  BITE
Image

Please insert your API key for mailchimp.

Image