Cs, jún. 13, 2024

Idegenforgalmi és Turisztikai Egyesület működik Bogyiszlón

2019.július 18-án tartotta alakuló ülését a Bogyiszlói Idegenforgalmi és Turisztikai Egyesület, rövidített nevén a BITE.

Az egyesületet a 2016 óta a Magyar Ízek Utcáján együtt dolgozó bogyiszlóiak alapították. Az egyesület elnöke 2019. júliusa – 2023. májusa között Bálint-Földesi Éva volt, majd 2023. júniusától Tóth Adrienn elnök vezeti a BITE-t, az egyesület felügyelő bizottságának tagjai: Szűcs Gáborné, Bús Amália és Varga Dalma.

Az egyesület alapító tagjai: Bálint Gábor, Fogol István, Bálint-Földesi Éva, Lénárt Sándor, Bús Amália, Tóbi Bálintné Szűcs Anna, Szűcs Gábor, Szűcs Gáborné, Szűcs Krisztián, Tóth Adrienn, Tóth István, Valdraf József, Valdrafné Verebi Ildikó, Varga Dalma további tagjai: Bali Tamás, Nagy Alexandra, Karaszi István, Tóbi Miklós

Minden csatlakozni vágyó vendáglátó helyet, turisztikai szervezetet, pártoló tagot szívesen fogad a lelkes csapat.

Az alapító tagok változó összetételben, kezdetekben Streer Tamásné vezetésével 2016 óta képviselték az augusztus 20.-ára szervezett budapesti gasztronómiai fesztiválon Bogyiszlót.

Az egyesület célja Bogyiszló idegenforgalmi és turisztikai fejlesztésnek elősegítése, a lakosság, az Önkormányzat és a vállalkozók turisztikai tevékenységének összehangolása, a piaci marketingmunka támogatása, az idegenforgalmi adatok gyűjtésével, azok elemzésével, értékelésével, a piac szereplői közti jobb információáramlás és együttműködés biztosításával. Az egyesület külön elérendő célja a falu idegenforgalmi és turisztikai értékeinek országszerte történő bemutatása különös figyelmet fordítva a helyi természeti értékekre és a helyi gasztronómiára. Aktív, támogatói részvétel a helyi kulturális élet fellendítésében, színesebbé tételében akár saját szervezésű programokkal is.

Az egyesület rendszeresen részt vesz országos- és helyi gasztronómiai rendezvényeken.

Az egyesület székhelye: 7132 Bogyiszló, Kossuth utca 30.

Az egyesület elérhetősége: bitebogyiszlo@gmail.com

A bogyiszlói asztali kultúra támogatására az egyesület vagyonát képezi egy 250 főt kiszolgáló étkészlet, melyet támogatói díjért biztosít minden helyi érdeklődőnek. Az erről készült videó a bemutatkozó szöveg mellett látható. További információkért a fent megadott elérhetőségen lehet jelentkezni.

 

Image

Please insert your API key for mailchimp.

Image